VOETREFLEX WESTLAND

Voetreflextherapie, ook wel bekend als voetreflexologie, is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebaseerd is op het principe dat er reflexpunten op de voeten zijn die corresponderen met verschillende organen en systemen in het lichaam. Door deze reflexpunten te stimuleren, kan voetreflextherapie helpen om de gezondheid en het welzijn van een persoon te bevorderen.

Volgens de theorie van voetreflexologie zijn de voeten een microsysteem van het hele lichaam. Door druk uit te oefenen op specifieke punten op de voeten, verbetert de bloedcirculatie, worden de energiestromen in het lichaam in balans gebracht en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Het doel is om de natuurlijke genezingsprocessen te activeren en het lichaam in staat te stellen om zijn eigen evenwicht te herstellen.

∗ Er worden veel positieve resultaten bereikt met voetreflextherapie, het mag echter niet als vervanging van een medische behandeling worden beschouwd ∗.

VOETREFLEX-PLUS

De behandelingen in mijn praktijk zijn gebaseerd op de Westerse visie van reflexologie in combinatie met de visie uit de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde). Dit houdt in dat ik tijdens de massages werk op de zones die overeenkomen met organen en systemen via de reflexzones op de voeten, maar ook via de meridianen en acupunctuurpunten volgens de TCG. Het werken op beide systemen tijdens een behandeling zorgt ervoor dat de behandeling zeer effectief is. Tevens werk ik vanuit mijn gevoel en vanuit het energetische. Jouw lijf weet precies wat het nodig heeft!

BIJ WELKE KLACHTEN?

Voetreflextherapie wordt vaak gebruikt als een vorm van ontspanning en om stress te verminderen. Het kan ook helpen bij het verlichten of zelfs genezen van verschillende klachten of ziektes zoals: