Wat is Voetreflextherapie?

Voetreflextherapie, ook wel bekend als voetreflexologie, is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebaseerd is op het principe dat er reflexpunten op de voeten zijn die corresponderen met verschillende organen en systemen in het lichaam. Door deze reflexpunten te stimuleren, kan voetreflextherapie helpen om de gezondheid en het welzijn van een persoon te bevorderen.

Volgens de theorie van voetreflexologie zijn de voeten een microsysteem van het hele lichaam. Door druk uit te oefenen op specifieke punten op de voeten, verbetert de bloedcirculatie, worden de energiestromen in het lichaam in balans gebracht en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Het doel is om de natuurlijke genezingsprocessen te activeren en het lichaam in staat te stellen om zijn eigen evenwicht te herstellen.

Er worden veel positieve resultaten bereikt met voetreflextherapie, het mag echter niet als vervanging van een medische behandeling worden beschouwd∗.

Bij welke klachten kan voetreflextherapie ingezet worden?

Voetreflextherapie wordt vaak gebruikt als een vorm van ontspanning en om stress te verminderen. Het kan ook helpen bij het verlichten of zelfs genezen van verschillende klachten of ziektes.

Coaching in combinatie met Voetreflextherapie

Ik  heb gemerkt dat het erg krachtig werkt om de training en coaching te combineren met voetreflextherapie. De combinatie zorgt ervoor dat je nog sneller in balans komt. Hierdoor voel je je sterker en komt er meer rust in jezelf. Je bent in staat om sneller contact met je lichaam te maken en heerlijk uit je hoofd te komen.

Een geweldige combinatie!