Hoe werkt voetreflextherapie en wat is het?

De voet weerspiegelt ons hele lichaam. De linker voet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter voet de rechter zijde. De inwendige organen vinden we terug op de voetzool. De huid, spieren, gewrichten lopen op de voetrug.
Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan lichaamscellen.
Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Zo is een pijnlijke knie voelbaar op de kniezone aan de bovenzijde van de voet.
Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor vermindert, verdwijnt de pijn op de drukplek en uiteindelijk op de knie zelf. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden.

voetreflex Westland

Voetreflexmassage met extra effect!

Er zijn twee stromingen voetreflextherapie, de Westerse manier en de Chinese (Oosterse) manier. Ik pas de VoetreflexPlus toe. Dit is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexologie. Doordat ik in de massage ook de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten meeneem is het effect veel groter.  Ik werk niet alleen op de voeten maar ook de onderbenen en knieën. De combinatie van de beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Hoe kan je voetreflex inzetten?

Voetreflextherapie kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Voor als je klachten hebt of ziek bent. Ook zeker ter voorkoming van ziekten of klachten. En het is een prachtige methode voor heerlijke ontspanning. 

Hieronder staan de mogelijkheden.

Weg met klachten!

Je doet jezelf en je lichaam een geweldig plezier door het ondergaan van een voetreflex massage. Ons lichaam heeft een enorm zelfhelend vermogen. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten, wordt de doorstroming van bloed, lymfe en energie verbeterd, hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels en afvalstoffen sneller en beter afgevoerd. Het gevolg is dat het  zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt ondersteund en gestimuleerd. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend en opbouwend effect op het lichaam.

Bij welke klachten kan je voetreflex inzetten?

Vermoeidheid
Depressie
Stress
Slapeloosheid
Burn-out
Hormonale klachten
Spijsverteringsklachten
Rug-, nek- en schouderklachten
Hoofdpijn/migraine
Oedeemvorming (vocht vasthouden)
Klachten bij chronische ziekte
Longproblemen
Paniekaanvallen
Depressie
En nog veel meer…

Je vitaal en gezond voelen?

 Wacht niet langer en ervaar de kracht van VoetreflexPlus Therapie.

AFSPRAAK MAKEN:

mail naar info@stapinjeleven.nl of bel met 06-51626191

Gezondheidsklachten voorkomen?

Hoe blijf je gezond?

Je weet dat gezond eten en een gezonde leefstijl bijdraagt aan het voorkomen van ziekten. Wat je vaak niet weet is dat voetreflextherapie ook een belangrijke rol speelt in het gezond blijven. Door preventief deze massage te ondergaan geef je je lichaam een enorme boost. Het immuunsysteem wordt versterkt en je voelt je fitter en vitaler.

Wil je graag preventief aan je gezondheid werken?

In China wordt voetreflextherapie ingezet om ziektes te voorkomen. Ziekte of klachten worden hier gezien als blokkades. Als je energie vrijelijk kan stromen door je meridianen (je energiebanen) ben je vrij van klachten en vrij van ziekte. Door allerlei gebeurtenissen in je leven kunnen er blokkades ontstaan en hieruit kunnen zich klachten of ziekten manifesteren. Door regelmatig een behandeling te ondergaan voorkom je het ontstaan van blokkades. Het resultaat is dat je minder kans hebt op allerlei klachten en ziekten.

AFSPRAAK MAKEN:

mail naar info@stapinjeleven.nl of bel met 06-51626191

De ultieme ontspanning via je voeten!

Heb je ook het gevoel dat je hoofd  “vol"  zit en dat je alles vergeet? Dat je snel geïrriteerd bent of dat je het even niet meer ziet zitten? 

GUN JEZELF EEN HEERLIJKE RUSTGEVENDE BEHANDELING

Een heerlijke intuïtieve voetreflexmassage.  Dit is een zachte vorm van massage. Deze massage werkt sterk op de geest en is enorm rustgevend. Ik zorg er als het ware voor dat je lichaam en geest geharmoniseerd worden. Je hoofd komt tot rust en je komt weer helemaal in contact met je lichaam. Na de behandeling voel je je als herboren…

Voetreflextherapie Westland

Verwen jezelf met een heerlijke voetreflexmassage en voel je als herboren….

AFSPRAAK MAKEN:

mail naar info@stapinjeleven.nl of bel met 06-51626191